jeudi 9 décembre 2010

Terms And Conditions Dari CintaJL

| |

Itulah dia, nak buka sangat blog, bila buka nak cepat-cepat, terburu-buru, main terjon dan sekarang dah jadi problematic, nak u-turn memang udah tidak boleh, dah terlanjur, padan muka. Apakan tidak ingatkan blog ini diri sendiri punya 100% hak asasi, rupa-rupanya blog pun boleh berkahwin, berkongsi bersama dengan suami. Semalam, ada ratu-ratu mengesyorkan lampirkan photo-photo anakanda semua, diri ini memang nak display satu dua, kempunan seperti ibu mengandong, tidak direstui oleh CintaJL. Bising mulutnya muk mek muk mek...
Perbualan yang terpaling pendek pernah berlaku,
 BintangJauh: apakah boleh display photo anak-anak di blog? CintaJL: quoi! ca jamais!!! kalau itulah jawapannya, jangan mimpi, memang "jamais" never ever sah tidak direstui!
 Ya...lah ratu-ratu semua, ini adalah satu Pengumuman penting:  jangan ditanya lagi permintaan tersebut ya, sensitive issue terlalu delicate (a delicate situation). CintaJL bilang walaupun ada blog tak kan semuanya nak tunjuk, titik !
 Malas nak balas-membalas seperti perang tikam lidah, terus yang Tengah, siap tambah pula, maman (ibunda) jangan expose photoku ya. Ya, maman kena patuh dengan terms and conditions dari papa. Alang tu, ingatkan berkahwin dengan orang putih tidak exigent , rupanya lagi parah!!! La Vie En Rose.


Des yeux qui font baiser les miens,
Un rire qui se perd sur sa bouche,
Voila le portrait sans retouche
De l'homme auquel j'appartiens

Quand il me prend dans ses bras
Il me parle tout bas,
Je vois la vie en rose.

Il me dit des mots d'amour,
Des mots de tous les jours,
Et ca me fait quelque chose.

Il est entre dans mon coeur
Une part de bonheur
Dont je connais la cause.

C'est lui pour moi. Moi pour lui
Dans la vie,
Il me l'a dit, l'a jure pour la vie.

Et des que je l'apercois
Alors je sens en moi
Mon coeur qui bat

Des nuits d'amour a ne plus en finir
Un grand bonheur qui prend sa place
Des enuis des chagrins, des phases
Heureux, heureux a en mourir.

Quand il me prend dans ses bras
Il me parle tout bas,
Je vois la vie en rose.

Anggunnya lagu dari Edith PIAF. The Legend Diva..

Hold me close and hold me fast
The magic spell you cast
This is la vie en rose
When you kiss me, Heaven sighs
And though I close my eyes
I see la vie en rose
When you press me to your heart
I'm in a world apart
A world where roses bloom
And when you speak
Angels sing from above
Every day words
Seem to turn into love songs
Give your heart and soul to me
And life will always be
La vie en rose

I thought that love was just a word
They sang about in songs I heard
It took your kisses to reveal
That I was wrong, and love is real

Hold me close and hold me fast
The magic spell you cast
This is la vie en rose
When you kiss me, Heaven sighs
And though I close my eyes
I see la vie en rose
When you press me to your heart
I'm in a world apart
A world where roses bloom
And when you speak
Angels sing from above
Every day words
Seem to turn into love songs
Give your heart and soul to me
And life will always be
La vie en rose


5 commentaires:

eLL a dit…

Saya dah jatuh cinta dengan Peranchis

Mimie Famee a dit…

me too..

NaniRostam a dit…

Salam rat. Tak mengapa kata suami tercinta harus diturut. Anyway itu sajak ke senikata lagu? wallah.

bintangjauh a dit…

Salam ratuku Nani, la vie en rose senikata lagu yang dinyanyikan olih Edith Piaf penyanyi yang amatlah terkenal di made in Peranchis ni. Seperti alkisah diatas mohon maaf kerna tidak dapat penuhi permintaan tersebut. Nanti Ratna telefon Nani ya. Salam manis-manis madu.

Cik Eka a dit…

patutlah sis rat tak penah letak gambar..

takpe..mematuhi perintah mr cinta..hee