jeudi 9 juin 2011

Déja! 1990 - 2011 = 21 Tahun hari ini.

| |

Di-lamar nun di-atas gunung yang ter-paling tinggi di Europe Le Mont Blanc Chamonix Peranchis, di saksi kan oleh kedua Maman-Papa CintaJL. Lamaran yang tidak di sangka mahu pun terlintas di hati akan di-lamar sebegitu cara nya, terpegun .. tersentak juga kerana selama perkenalan dengan CintaJL tidak pernah terkeluar kata-kata ayatan berbau cinta atau kasih-sayang dari-nya. Pabila di ajak-jemput bersama melawat keluarga nya di Peranchis !


La chaîne du Mont Blanc.

Jun 9.1990 tarikh nya. Niat di anak-hati kepada yang maha Esa akan terusan jadi kan diri berhemah-tinggi ber-dinding dengan kesederhanaan hidup juga menjaga kesejahteraan masa depan hidupan Anakanda semua di berkati dengan kejayaan, kesihatan dan rezeki, itu sahaja.


Comment entretenir les orchidées -

Joyeux Anniversaire de Mariage - Noces d'Opale. L'amour est la poésie des sens - Honoré de Balzac.

7 commentaires:

Kak Rose a dit…

Tahniah Ratna Juita.... happy 21st anniversary... muga hari2 yg mendatang akan sentiasa dilimpahi kasih sayang dan rahmat yg berterusan serta dalam jagaan Nya jua...

sangat romantiknya kisah 21 tahun yg lalu itu.... May your marriage will be as last as your wedding ring n happy anniversary!

bintangjauh a dit…

Salam Kak Rose, TerimaKasih menggunung tinggi dengan ucapan mesra dari Kak Rose, semoga-moga nya ... hanya niat dan berdoa sahaja sempena ulang tahun ini Kak Rose, sudah memadai bagi Ratna.

Ya Ampun .. alkisah di atas gunung Ratna rasa sudah di atur kan oleh kedua Maman&Papa Luqman maka itu baru perasan mengapa mereka berdua menyusul bersama melawat mendaki (naik keatas dengan cable-car) ke atas Mont Blanc, hairan jugak! rupa nya mereka mahu menyaksikan adingan "romantik" tu ya Kak Rose!

Salam manis manis madu.

eni osman a dit…

salam ratna...happy anniversary.moga Rat sekeluarga dirahmati dan diberkati Allah selalu...Aminn.....sorry terlambat...byk kali try komen kat blog Ratna guna id google tak boleh...eni ada tersilap setting kut...a few blog tak boleh komen...he he...last last try adjust cuba nasib...

bintangjauh a dit…

Salam kembali Eni, terimakasih menggunung tinggi dengan ucapan dari Eni.
Eni bernasib-baik, bukan Eni seorang sahaja banyak berkata mengapa susah sangat nak me-komentar sampai Kekanda Ratna dah tak sudi mengomen sebab tidak boleh di sign-in, berasab jadi nya Kekanda!!
Salam manis manis madu.

Anonyme a dit…

assalam Ratna
Another 'tertekan' case trus dpt baca yg nih, hehe..

Sedang menunggu Maghrib boleh aje ngadap laptop.. lps nih nak keluar beli groceries terus dinner diluar aje...nikmat! :-)

Happy belated birthday to you and happy wedding anniversary in advance. Sungguh romantik alkisah Ratna dilamar, auwww..

Boleh tanya sikit? Berapa lama berkenalan baru dilamar? 9 June 1990 I sedang mengandong 5 bulan anak bongsu..CS

bintangjauh a dit…

Wa'alaikummussalam dan salam CS,

Sebelum dilamar diatas nun segunung tinggi Mont Blanc "bermain sorok-sorok aka hide&seek" dengannya CintaJL selama 3 tahun tanpa sebarang petanda-petanda seperti seseorang itu dilamun l'Amour gitu... mengapa "bermain sorok-sorok" karena sepanjang 3 tahun itu boleh dikatakan hubungan itu bertaraf "on&off" nak dikatakan serious tidak juga, nak dikatakan tidak serious pun tidak juga jadinya cara perkenalan itu ibarat umpama hendak tak hendak ... selamba gitu! akan tetapi setiap kali jika diri ini diperkenalkan dengan sesiapa pun pasti "my fiancée" gitu pula...

Rupa-rupanya l'Amour-nya itu sesungguhnya enormousss...! yang dipendam-pendam kan secara diam... kasihan karena katanya si-BintangJauh banyak peminat aka candidates, iya yang benar... cemburu sebenarnya tapi tidak ditunjukkan dengan nyata... voilà, serba sedikit penerangan dari Ratna...

Iya yang benar... kebetulan ya CS, anak Bungsunya CS prince atau princess?

Salam manis semanis madu.

Anonyme a dit…

Ratna
Terima kasih melayan soklan cepumas, hehe..

I ada a pair. Selepas 5 thn berkahwin baru dapat baby boy; then 5 thn lagi dapat baby girl (masih belajar di UITM.. Sekarang sedang mentelaah untuk final exam middle of June. Dah 2 minggu tak balik rumah so esok malam abah&uminya akan mencemar duli dan bawaknya makan malam.

Salam manis semanis madu = SMSM =
Som Manis Som Molek?? hahahaa..perasan gitu..