mercredi 17 août 2011

Clichés by mes enfants Chéris .

| |



Brochettes/satay
poulet-ayam à la provençale au bbq, tengah sedang panggang-memanggang Anak bujang yang Sulong sengaja me-clip clap photo façon artistiques katanya ada kelainan nya wahai Maman, dah betul lah tu!


Kemain zoom nya begitu dekat!


Pada mula nya tidak tergerak hati untuk me-papar kan photos yang diambil oleh yang Sulong akan tetapi setelah ditunjukkan kepada Maman nya terus tertambat lagi terpesona cara pengambilan photos tersebut.


Taboulé oriental semoule couscous yang disediakan oleh yang Tengah, yummy sungguh! Per-1 kali menyediakan taboulé ini, punya lah bangga pabila taboulé-nya di-istihar kan begitu yummy cepat-cepat yang Tengah berkata "c'est moi qui l'ai  fait", alang tu!



Bahan-bahan ramuan yang terdapat didalam taboulé ini seperti bawang merah lembut manis rasanya, limau hijau/citron/lemon, capsicum, tomates, daun pudina/mint/menthe + daun persil, minyak zaitun, raisins secs/sultanas (tidak diletak) juga semoule couscous itu sahaja.


Voilà.


Se-bag baguette roti panjang Peranchis.


Meringues française.



Honey Aristocat sedang ber-senang lenang ber-cushion kan dataran rumput disebelah pohon pokok buis.

Ini lah dia penawar hati seisi keluarga, Honey Aristocat yang comel lagi manja sekali, jelita nya!



2 commentaires:

eLL a dit…

Honey Aristocat

gebunyaaa. nak peluk, nak dukung.

sedapnya semua makanan.
blog sis Ratna cantik.
gambar semua cantik.

Art lover, cinnamonworldofcolours a dit…

Hi Ratna.
Sedap dan enak makanan yang dihidang.
Honey Aristocat pun sedap dipeluk dan diuli.