mardi 30 août 2011

Selamat Hari Raya IdilFitri Syawal nan mulia

| |Ucapan yang di-lafaz kan hanya sekali dalam setahun yakni Selamat menyambut Hari Raya Syawal IdilFitri kepada ke-semua para bloggers yang sudi menyapa-menyinggah juga  mengintai di-blog Ratna ini. Para bloggers semua ialah Ratu-Ratuku Uji dan Nani, Fiqathefiga, eLL, Muna, Mimie Famee, Diyana Jasmin, AriZakiah, rarapunyebelog, eni osman, Nora, Murni, Sarah Kalam, Aznimatisa, cik pelita, Kak Rose, Ni Sa, Ora is Adzlin, Kau dan Aku- hidup ini, Sarah, Cikyan bini MrRuffey, hannah, Sarah Khan, wifenavy, Assaha Nur, Mak Wardah, Cik Eka, Art lover, cinnamonworldofcolours juga Angah PJ, ada lah nama-nama para bloggers yang datang berkunjung menyapa secara setia juga secara datang dan pergi sesuka hati namun rasa perasaan begitu berbunga-bunga dengan penghargaan ikhlas dari para bloggers semua, nama-nama para bloggers ditulis mengikut tarikh per-1 dari awal pembukaan Chez RatnaJG yakni December 5 2010.

Secara rasmi nya Ratna memohon kemaafan maha keampunan sekiranya selama berbicara didalam tulisan ayatan dimana ia-nya mengikut rentak anak hati dan minda secara bersahaja ini, kadang kala ada tersasol dan terlajak bahasa nya. Mana tahu ayat-ayatan yang diguna kan tidak sesuai terus terbalik menjadi lain penerimaannya.
Pintaan mohon  maaf zahir/lahir dan batin lagi sekali jadi nya pasti sah, gitu.

Hendak nya sambutan perayaan lebaran ini di-sambuti dengan meriah nya bersama Emak&Ayah, sanak-saudara sepusat sepusing, sahabat-handai juga jiran tetangga di-sekitaran kampong halaman/bandar halaman.

Senyum lah dan ramah-bahasa perbualan  senantiasa di hari Syawal nan mulia ini  dengan hidangan juadah yang melimpah-ruah di setiap kunjungan rumah yang di-ziarahi, indah nya.


Salam Syawal dari,

Ratna Juwita BintangJauh bersama seisi Keluarga.

2 commentaires:

eLL a dit…

selamat hari raya adildilfitri maaf zahir batin sis.

maaf terlambat menucapkannya.

Cik Eka a dit…

selamat hari raya sis..kami disini masih mood raya...rumah terbuka sana sini....