jeudi 8 septembre 2011

Rêve dream mimpi-impian

| |

Seperti di-entry yang per-1, ada menyatakan peristiwa "pabila Mak Wan terkekeh-kekeh ketawa bagai nak rak seperti di-geletek satu tubuh-badan bahawasa-nya dengan suara nan selamba dan bersahaja menyusul kan soalan yang agak pathetic/lamentable dimana tidak sesuai di-hala kan kepada Mak Wan", mana-kan lagi tidak sesuai pada diri sendiri kerna sememangnya tidak sesuai!, jangan bertanya kenapa dan mengapa? (ada di-nyatakan di-entry yang per-1). Sambil telapak-tangan mengacau-ngacau kuah kacang cara Moyang dengan alunan nan lembut, tetiba terpancar detikan anak hati kepingin lagi trigin mengeluar-kan soalan tersebut yang kini hanya tinggal sebagai kenangan masam manis setelah menolak-pergi tuah nasib dan terus menjadi BintangJauh.

Namun kini, kepingin dan trigin anak hati bertukar kepada mimpi-impian yang di-junjung tinggi yang masihi lagi berdegil tidak mahu memberi petanda sama seperti sebiji telur ber-emas jati yang menanda kan keunikan seseorang itu ada lah dari petanda mimpi-impian, iya ke?

Golden egg


Kira-nya benar di-makbul kan lagi di-perkenan kan hasrat di-anak hati ini sama seperti sebiji telur ber-emas jati di-photo di-atas, alang kah ber-Syukran, ber-Alhamdullillah keatasNya yang Maha Pemurah lagi Pengasih juga Penyayang.

Mimpi-impian + kenyataan = bertuah? Si BintangJauh berangan jauh !

Le rêve c'est le Luxe de la pensée. Jules Renard.

Rêver, c'est le bonheur; attendre, c'est la vie. Victor Hugo.
Savoir, penser, rêver. Tout est là. Victor Hugo.Oops ..........................................................................!!!

Sebenarnya bukan berangan-angan jauh sampai mengigau gitu ya, cuma terpancar sinaran  buah-buah pemikiran menulis apa sahaja secara bersahaja, setelah lama bercuti musim panas sakan tanpa mentela'ah apa sahaja info sepanjangan cuti itu, makanya... sebagai routine pada setiap hari akan membaca journal-info mengenai finances, politics, culture&the arts dan hal-ehwal semasa pabila ter-jeling photo telur-teluran nan putih bersih nan suci + terselit di-tengah sebiji telur ber-emas jati terus lansong anak-minda menjelma satu karangan al-kisah yang terhad barisan ayat-ayatan-nya, voilà!

3 commentaires:

Arizakiah a dit…

SALAM MANIS BUAT RATNA......

Terasa nak tau apa agaknya soalan yang di ajukan kepada mak wan....
Rasanya Ratna sudah cukup bertuah umpama telur emas di antara telur=telur biasa yang lain.

bintangjauh a dit…

Salam manis kembali wahai Zakiah, soalan tersebut ada dinyatakan dientry permulaan blog ini, baca ya.

Salam manis manis madu.

Anonyme a dit…

salam ratna,

entry kali ini penuh dengan teka teki.. tapi saya dah tau jawapannya. Hehe..

Salam hari jumaat.

Angah PJ