lundi 7 novembre 2011

Hari ini 20 Tahun November 7.2011.

| |

Aduhai Anakku lanang yang beau sudah genap 20 tahun usia-umur-nya hari ini November 7.2011. Semasa mengandung-hamilkan anakku yang Sulong, sepanjang sembilan bulan tiada bermasa'alah lansong, badan tenaga dan kudrat kok kuat-cergas ... mahu-nya menyagat-sental satu rumah, selera makan begitu besar kalau boleh semua-nya mahu di-ngap gitu... pantang ternampak segala bagai cake kehendak selera terus menjadi pelahap, ya ampun ..!

Anak yang Sulong dilahirkan awal dari tarikh kelahiran karena sudah cukup montel katanya Docteur, jika tunggukan lagi mahu dekat 5/6kg beratnya nanti maka itu terpaksa di"provoked" kan menjadi awal melalui caesarean section under local anaesthesia.


Dilahirkan montel semangat ber-terusan di-sepanjang pembesaran anak yang Sulong semasa baby dimana rupa-paras se-iras Papa CintaJL, comel sekali dengan kerlipan anak-matanya yang bulat, sering ketawa tidak pernah menangis, mandi riang-ceria, bangun dari bobok-tidurnya juga riang-ria tapi waktu makan kok rumit-susah gitu dek kerana lama menyusu-susu Maman-nya BintangJauh jadinya makanan solid/solid food lansong di-tolak segitu, susah sekali sering kali terpaksa berlawak seperti "clown" supaya anak yang Sulong ketawa terus terbuka itu mulutnya, alang tu!

Sebagai Anak yang per-1 yaitu Sulong (abang) yang punya adik-beradik perempuan yang Tengah (kakak) dan yang Bongsu (adek), semasa adik-adik nya dilahirkan begitu syahdu penerimaan Abang yang Sulong terhadap adik-perempuan-nya sehingga pabila dapat tahu yang ke-tiga juga adik-perempuan jawapan darinya ialah " Encore!!", voilà.

Kenangan ini masih begitu segar dianak hati dan akan terus senantiasa disimpan dengan sekemasnya, yang pasti dilindungi dengan kasihsayang Papa dan Maman.

Joyeux Anniversaire à Mon Bulat.

5 commentaires:

Cik Eka a dit…

selamat hari lahir nicolas...semoga sentiasa sihat2 selalu...serta berjaya dalam apa jua yang dilakukan...

mesti hensem kan anaknya sis itu...

hehehe

Cik Eka a dit…
Ce commentaire a été supprimé par l'auteur.
Cik Eka a dit…
Ce commentaire a été supprimé par l'auteur.
Kak Rose a dit…

Happy 20th birthday buat anakanda Nicholas... semuga menjadi anak yg soleh dan dalam lindungan Nya sentiasa.

Art lover, cinnamonworldofcolours a dit…

Selamat Hari Lahir Nicholas!
Semoga di berkati Allah Senantiasa..