lundi 19 décembre 2011

Pujaan selera .. Japanese CCC, oishii !

| |

CCC ini begitu lembut lagi halus lunak, gebu dan ringan sekali. Sediakan lagi sekali dengan alasan, beberapa hari ini crème mascarpone akan  hampir tamat tarikhnya maka itu sediakan sebagai pembuka minggu per-1 sempena cuti sekolah perayaan diakhir tahun 2011 ini.  


Sediakan juga CCC berbijian chocolat noir untuk menambat selera anaks semua, dan verdict-nya yang Sulong juga yang Tengah begitu adore ... suka teramat sangat-sangat! Malangnya tidak kesampaian dipaparkan disini karena hanya tinggal sehiris sahaja!

CintaJL dan yang Bongsu masih tidak sudi trigin merasai ini CCC, berpendapat cake ber-cheese begitu bizarre! Walau-pun sudah diterang kan dengan terang-benderang bahawasanya cake ini sudah diubah suaikan bahan ramuan utamanya yaitu menggunakan crème mascarpone bukan Philadelphia cream-cheese
namun masih menolak penerangan yang sia-sia tidak diendahkan itu!

Gimana pun senang hati karena dari sekarang tidak lagi sendirian ketika menjamu manisan yang super-méga-ultra yummy ini!

Oishii ... maksudnya yummy delicious!

Photo ini, .....

Yang Tengah adore photos yang dua ini!


Les Papillotes de Noël/chocolate bonbons ada lah salah satu manisan kemestian ada dimeja ketika perayaan noël/christmas dan tahun baru dimana chocolate bonbons ini di baluti dengan kertas berwarna "flashy" dan dibahagian dalam kertas tertulis apa sahaja soalan teka-teki atau cerita pendek yang begitu kelakar sekali  atau disebaliknya! Juga diselitkan sekali mercun tarik dimana bunyi letupan mercun ini begitu berdesing si-anak kuping teliga!

Les papillotes ini dari Chocolatier&Pâtissier Cassandre empunya Ratu D Grenoble, setiap tahun pasti ada  kemestian gitu, méga yummy semuanya buatan dengan chocolat Valrhona.

Panjang kata, semalam dihari minggu begitu lengkap harinya karena dapat menikmati manisan Japanese CCC lagi sekali, bagi mengindah-lengkapkan suasana dianugerah dengan turunan salji yang putih suci bagai umpama dikayangan!


3 commentaires:

fifa nadz a dit…

sukanyaaaa ...

Arizakiah a dit…

Salam kasih buat Ratna..
Aduh...rugi sekali kerana tak dapat berkongsi menikmati CCC Japanese buatan Ratna....Zakiah juga sukakan sebarang manisan yang bercheese.....mmmmm yummy..

Mak Wardah a dit…

Pls Ratna...kami di Malaysia kelaparan. Sedapnya!!!