samedi 25 février 2012

Buah Tangan, trésors du chocolat ...

| |Sepulang dari St Etienne selepas sudah menziarahi Maman&Papanya, CintaJL pulang dengan berbekal kan se-bag yang élégant&chic berisi kandung chocolat sebagai buah tangan, penawar di weekend yang comot ini, cuaca mendung berlangit kelabu!

Di St Etienne terdapat sebuah kilang perusahaan chocolat yang ternama sekali yaitu Weiss dimana dikawasan yang sama setempat terdapat sebuah boutique menjual segala jenis chocolats-nya, selain dari jenama Valrhona juga Barry Callebaut, jenama Weiss juga ada lah chocolat yang begitu sublime dan pilihan aromas-nya juga dengan pelbagai saveurs yang begitu sukar dipilih, pada keseluruhan, ciptaan chocolat yang unik dari segi tahap aromas+saveurs dari Maison Weiss ini  dimana rasa-kerasaan "exquis" boleh terumbang-ambing jadinya selera!

Sekotak Batons Crème fondant à la vanille/vanilla creamy fondant yang berinti vanilla cream yang lunak sekali, juga tablets grand noir juga assortiments de chocolats kegemaran anaks semua.

Seperkara lagi begitu adore terhadap chocolats dari Grand Maison tersebut karena bag-bag yang ber-image chic à la française ini begitu menambat hati dimana bag kertas yang bermutu tinggi dengan ketebalan kertas itu, ber-ribbon satin juga adunan warna yang seiring dengan latar belakang bagi setiap image La Maison du Chocolat yang berunsur "luxe" itu. Bagi kepada "grand connaisseurs" chocolats sememangnya satu kemestian pembelian ini menjadi satu agenda yang tidak dipersoalkan lagi.

Voilà!

Bon week end à tous!


2 commentaires:

Art lover, cinnamonworldofcolours a dit…

Salam Ratna..
Memang ku adore sgt2 apa yang selalu Rat pamerkan. I love beautiful things....

azieazah a dit…

Mujur I kurang gemar coklat. Makan sekadar bila dihidangkan orang saja. Tapi cara coklat itu dijual memang sangat menawan kalbu!