vendredi 27 avril 2012

Bon WeekEnd...

| |

Weekend yang terakhir dibulan April ini... dimana masa dan waktu berlalu dengan begitu cepat sekali tanpa sedari walhal tahu bahawasanya 4 bulan hampir menyentuh tarikh terakhirnya dan hampir 4 bulan juga sudah usianya tahun yang sepenuh genap merangkumi 12 bulan menjadi setahun.

Alang kah cepatnya masa berlalu... serasa seperti baru semalam menyambut kedatangan tahunnya baru dan kini tetiba sudah hampir 4 bulan ditempuh penuhi dengan agenda harian yang tidak pernah selesai...

Syukran kepadaNya... hari ini nurcahaya mentari bersinar dengan gemilangnya setelah hampir 3 minggu bercuaca hujan turun tanpa henti dan suhu terus naik petanda panas nyaman sekali...

Minggu hadapan nama bulan akan bertukar... bulan bernombor 5, bernama May... petanda......?

Tetiba diri bertanya tanya... iya yang benar... kok itu nombor nya?

Iya yang benar... sebenarnya BintangJauh adore bulan yang bernama May!

10 commentaires:

Anonyme a dit…

Assalamualaikum Ratna

Apa bulan May itu jatuh hari lahirmu?

Apa bulan May itu jatuh hari ulangtahun perkahwinan yang ke berapa?

Saya menghitung waktu/hari
/bulan untuk mencari waktu paling sesuai untuk "tender resignation". Mahu jadi stay at home mother.



Ahkak

aznimatisa a dit…

assalamualaikum Ratna,

apa khabar sibintang jauh >< . harapan agar Ratna sihat sejahtra hendaknya.

catatan ringkas tapi mengingatkan kita peristiwa2 yang berlaku sepanjang laluan hidup. Entah bagaimanakah pengakhiran kita kelak ya Ratna..sungguh..><

harapan dan doa kita agar yang baik dan manis2 untuk berjumpa dengan Yang Mencipta kita.
Bulan yang Ratna adore itu mungkinkah musim summer ya?..dah lama dekni tinggalkan bumi eropah, maka musim dan bulan tidak lagi di hafal,.tapi tetap menjadi kenang-kenangan hidup berjauhan dari mereka2 yg tersayang di tanahair.

Ceria2 selalu simanis ><

Cik Eka a dit…

kejap je masa berlalu kan sis...

sis bulan 5 ada apa ya sis??
eka lahirnya 22 hb 5..hehehehehe

somuffins a dit…

assalam Ratna
Bulan Mei dlm my family tersangatlah meriah dgn harijadi 4 orang anak2 sedara dan beberapa orang kawan rapat.

Kebetulan hari nih terbaca coretan re: May 14 atau 19? Dalam pada tu terasa sayu/hiba bila membacanya tapi comel juga CintaJL punya alasan..terlupa yg pertama, masih ada yg kedua. Tapi kalau lupa kedua2nya? Harus merajuk bertemankan Honey, hehe..

That teacup looks so suci memutih dan ada unsur 'medieval'.

bintangjauh a dit…

Wa'alaikummussalam dan salam Ahkak,

Iya, dibulan May ada lah harilahir ulangtahunnya Ratna... tapi ada dua tarikh! gimana ya...

Bulan ulangtahun perkahwinan pula pada bulan June... sambutan lagi!

Iya yang benar... kok mahu berhenti? mengapa dan kenapa?

Salam manis semanis madu.

bintangjauh a dit…

Wa'alaikummussalam dan salam Dekni,


Khabarnya baik sahaja, Alhamdulillah syukran kepadaNya senantiasa.

Hadapi&tempuhi hari-harian menjadi bulan-bulan bersilih ganti dan di-akhiri dengan hujung bulan yang menggenapkan menjadi setahun... begitu lah pusingan lingkaran bulat sebuah kehidupan berpusing-pusing mengikut rentaknya yang semestinya dipenuhi dengan beramal sebaiknya seluhurnya juga bersikap sederhana dari apa juga segi warna kehidupan itu lantas menerima hidup ini dengan seadanya... jangan dikira hitung kan gimana pengakhiran kita nanti, karena bahagian masing-masing sudah ditentukan pasti olehNya yang maha Mengetahui.

Musim yang Ratna Adore ialah musim bunga dan panas dan sekarang ini ada lah musim bunga yang begitu cantik dikelilingi oleh kembangan...

Begitu juga dengannya Dekni ceria ceria selalu.

Salam manis semanis madu.

bintangjauh a dit…

Salam Cik Eka,

Bulan May ini yang sis Ratna adore kan sekali karena bulan May itu bulan kelahirannya sis Ratna, voilà!

Iya yang benar... jika awal sedikit sama bintang/horoscope dengannya sis Ratna yaitu Taurus...


Sis Ratna nantikan 22 May itu...

Salam manis semanis madu.

bintangjauh a dit…

Wa'alaikummussalam dan salam CikSom,

Jadinya, bulan May ini akan meriah dengan majlis sambutan ulangtahun yang berderetan itu petanda akan menjamu birthday cakes berturut-turut non stop...

Setiap kali ulangtahunnya Ratna, IbuAndong akan timbulkan kembali alkisah gimana Ratna dilahirkan... hanya Ratna seorang dalam adik-beradik sepusat sepusing yang berhidung kembang! jangan ketawa CikSom... walau pun bunyinya kelakar... okay, okay... Ratna biarkan CikSom terketawa ha ha ha gitu!

Setiap tahun jawapannya begitu "lupa yang per-1 yang ke-2 ada menunggu" alang tu, sampai hati...

Benar sekali, pergi mengadu nasib ke-Honey Aristocat yang lagi ngerti terus me-bling bling sepasang matanya dengan pandangan yang lembut manja sebagai penawar...

Ratna beli itu teacup semasa pergi di-Limoges tempat utama perusahaan Porcelaine.

Salam manis semanis madu.

Cik Eka a dit…

satu bulan lah kita tapi berlainan bintangnya..hehehehehe

anariffin a dit…

sis ratna...
oh sy juga lahir di bulan may..
tapi lambat sikit dari sis..
30 may...
hehe..
selamat meraikan bulan penuh rahmat buat kite ye...