vendredi 15 juin 2012

Karenah aksi Honey Aristocat...

| |



Tadi... sejenak dipagi Jumaat nan cemerlang... seawal subuh lagi sudah kelihatan petanda pancaran sinar nurmentari yang berkilau-kilauan berwarna emas-ke'emasan... Syukran kepadaNya dengan peranugerahan yang gilang-gemilang sesungguhnya...

Sebok menyediakan keperluan pakaian salinan untuknya yang Tengah karena hari ini akan bertolak ke-Grenoble, tetiba yang Tengah bersahutan memanggil dari hall ditingkat atas menyuruh si-BintangJauh datang melihat dengan segeranya dimana terdapat satu bakul anyaman dari Sarawak berbekal isi dengan pakaian kotor yang perlu dibawa kebawah untuk dicuci... dan, siapa kah yang ada didalam sebuah bakul itu? siapa lagi jika bukannya Honey Aristocat!
Ya ampun... kucingku... lantas secepat mungkin terus mengambil itu camera sebagai tatapan hari ini, voilà!



Alang tu... betapa kemain lagaknya...





Dipanggil sahut namanya.... tapi, kok monyok rupaparasnya...





Boleh tahan...





Oh la.. la... la.... kok masam meluat jelingan mu wahai Honey...





Yang ini acara boboknya, siesta!

Voilà, penghibur duka ku...








6 commentaires:

Angah a dit…

meow...peneman hidup yang sangat menceriakan...

angah teringin nak bela kucing, apakan daya tinggal dirumah 'sarang merpati' kikiki

CS a dit…

assalam Ratna
Sesungguhnya yang berkaki empat nih memang penghibur dan menambah keceriaan.

Anggun rupa siHoney dan bakul tu pun cantik sangat. Patutlah Honey berkenan.

Honey takde kawan2 sepermainan yang berkaki empat ke?

bintangjauh a dit…

Meow... dan salam Angah,

Iya... itu lah tempatnya untuk menyejukkan rasa perasaan yaitu se'ekor anak kucing yag comel sekali, tatkala Honey Aristocat sedang bobok sering memandang renung tepat ke-rupaparasnya serasa sebak sayu shaydu sekali...

Dahulu semasa menetap di-Grenoble tinggal disebuah apartment jadinya tidak boleh membela si-anak kucing, kini... meow meow si-penawar duka...

Salam manis semanis madu.

bintangjauh a dit…

Wa'alaikummussalam dan salam CS,

Benar-sebenarnya dan setuju sesungguhnya CS...


Adore terhadap aksi&karenah honey secara spontaneous lagi bersahaja tapi kok monyok masam gitu...

Honey Aristocat se'ekor kucing yang bertaraf "unfriendly/unsociable", dan begitu "possessive", sebagai contoh bilamasa terpandang anak-anak kucing jiran yang 3 ekor itu ada dicelah tepi pagar terus dikejar sergah hamun gitu! garang&berang tidak padan dengan rupaparasnya yang comel... maka itu semahunya sendirian dan hanya gracious&manja dikalangan keluarganya sahaja petanda "exclusive" sungguh karenahnya!

Salam manis semanis madu.

NaniRostam a dit…

Salam rat...mahu tanya itu itu honey sombong tak?

kalau sombong terasa mahu gomol...

sebab nani memang suka buli kusing sombong...

lagi sombong lagi kita suka kejar, tangkap dan gomol...


alololo honey sayang meh meh...mummy angkat peluk...

eLL a dit…

aduh comel sungguh honey. manis macam madu. digomol-gomol sedap ni. kalau sis rat bobok, peluk honey juga?