dimanche 12 août 2012

Viennese S...

| |


Cuba mencuba seadunan dahulu sebelum menyedia kan adunan yang banyak maka itu seawal pagi (sebelum cuaca naik hangat didalam dapur) bahan adunan semua sudah tersedia diatas bench top sementara menunggu butter mencair dengan sendirinya...


Biscuit ini ada lah salah satu biscuit yang digemari oleh seisi keluarga jadinya setiap tahun pasti ada...

Tidak banyak bahan-bahannya juga begitu mudah menyempurna kan biscuit yang bernama Viennese yang begitu terkenal di Eropah...

Jelas kelihatan biji-bijian dari setangkai vanilla sebagai perasa supaya rasanya bertambah yummy lagi berbau harum semerbak mewangi...


Sempena menyambut hari raya IdilFitri yang akan disambut pada August 19 bersamaan harinya Ahad yakni genap seminggu dari hari ini, hanya akan menyedia kan beberapa jenis biscuit raya sahaja karena disini Peranchis yang akan datang  berkunjung boleh dikira dengan sepuluh jari jemari...

Tidak seperti diTanahair... syahdu lagi meriah sesungguhnya...

4 commentaires:

Art lover, cinnamonworldofcolours a dit…

Asslm Ratna..
Biskut Viennese itu telah memikat hati ku..insyallah akan ku gobek buku recipe yng sedia ada, akan ku buat sehari dua lagi..

Cik Eka a dit…

waa nampak sedap.

selamat hari raya sis rat

Linda a dit…

Salam Kak Ratna..

tiap kali melihat biskut hasil air tangan kak ratna saya pasti terluir jadinya..

alangkah bagusnya jika pandai masak seperti kak ratna..

Anonyme a dit…

Salam..

Nampak sedap biskut ni..

selamat hari raya Ratna.. malam ni, saya sekeluarga sudah nak bertolak ke kampung. Jumpa lagi..

angahPJ