mardi 23 octobre 2012

Dibawah sepohon pokoknya ...

| |



Kelihatan Honey Aristocat dibawah sepohon pokok l'érable du Japon/Japanese maple, sedang sebok melihat ke-arah sianak burung ber-tweet tweet...

Anak kucingku yang satu ini semahunya keluar dari rumah serta merta, sesa'at sedetik pun tidak dikira karena semahunya menghidu bau-bauan segar dari nature yang semulajadi...


Dipanggil namanya pasti memandang terus, kerlingan sepasang mata setengah manja separuh sayang...!

Selagi si-BintangJauh  tidak bergerak selagi itu lah Honey Aristocat akan terletak duduk dengan sopannya...


Adore gambaran photo ini.


Sudah puas berkeliaran disekitaran taman halaman selagi sudut penjuru diterokai mengikuti kehendaknya, pabila sudah  penat dengan sendirinya dipinta bobok tidur ditempat beradunya yang terpilih dimana terpulang kepada hari dan mood-nya...

Begitu lah karenah-karenahnya anak kucingku yang satu ini...

Voilà !

7 commentaires:

Anonyme a dit…

assalam Ratna
At last, menjelma juga sianggun Honey berbulu tebal..

Raut mukanya sangat selamba. Gambar sedang tidur tu rasa macam nak gomol2 aje.
..CS..

Art lover, cinnamonworldofcolours a dit…

Ratna..
Warna pokok dan daun2 kena sekali dengan si comel Honey tu..
Ya Rabbi, kalau dekat akan ku picit2 dan uli2kan badannya.
Gerammmm!

angahPJ a dit…

Comelnya si honey dibawah pokok maple
jepang tu. Mintak izin dan save gambar honey ya

bintangjauh a dit…

Wa'alaikummusalam dan salam CS,

seawal pagi smalam keluar bersiar merayap mengambil angin sambil melihat keadaan dihalaman dan seperti biasa Honey pasti ada dan mengambil peluang ambil photos nya..

iya... tatkala Honey bobok tidur dan setiap kali Ratna merenung lembut kewajahnya serasa sebaksayu dianak-hati... serasa belaskasihan dan sayang sesungguhnya, itu lah peneman Ratna tidak kira dinihari yang indah atau pun comot...

Salam manis semanis madu.

bintangjauh a dit…

Salam sis Iha,

Ya Rabbi, bijak sis Iha menelek pandang petanda sis Iha orangnya berseni halus...

Ketika Ratna membelai Honey sudah Ratna kata kan bahawa Honey ada ramai peminat dan semuanya geraaaaam!

Salam manis semanis madu.

bintangjauh a dit…

Salam Angah,

Iya, sila kan yang mana-mana photos si-Honey yang Angah berkenan...

Salam manis semanis madu.

mommy yaya a dit…

si Honey yang gemoks! comel sangat!!