samedi 6 octobre 2012

Envie de douceur...

| |




Chaises médaillon de Moissonnier

Ada masa dan waktunya begitu trigin kepingin rasa diri dibuai oleh kelembutan yang semulajadi yang begitu luar biasa... ya ampun... besarnya kehendak itu!

Iya, mengapa ya... tetiba rasa kepinginan itu begitu gagah menarik diri untuk merasainya...

Terutama disini Peranchis (tidak perlu lagi dipertikai kan mengenai "le savoir vivre à la française") dimana ada banyak terdapat tempat-tempat yang bersuasana kelembutan nan halus lagi berseni ada terpacak dihadapan sepasang mata bagi menghargainya, namun kelembutan itu tampak biasa karena setiap hari mengadap menyaksinya... apa yang dikepingin kan ada lah sesuatu yang klasik, yang bersuasana manja, yang berwarna pastel, yang bersulaman halus, yang ber-crème chantilly, yang ber-chocolat chaud, yang ber-pinggan biscuit porcelain nan fragile, yang bercangkir arabesque berliku ukiran antique, yang berjuntai lampu crystal à la Versaille... alang kah betapa nyaman dan halus serasanya diri disuasana yang bernama "envie de doucer..." itu..

Si-BintangJauh akan ke Sana juga... demi secebis sentuhan kelembutan nan halus sebagai penawar dimusim gugur nan monyok...



4 commentaires:

Anonyme a dit…

Salam Ratna...aduiiii...knur faham perasaan Ratna di musim gugur yg memang muram ni...Jom lah kita ber hot chocolate with chantily cream bersama2...
Hari ni Sabtu hujan seharian,badan pun jadi lesu.Terus buka youtube dan nonton film 'Circle of Friends'....nostalgia..
Salam mesra dari Kak Nur

Anonyme a dit…

Kita nak ikut juga....tunggu!!!!
.
cs

Art lover, cinnamonworldofcolours a dit…

Asalam Ratna..
Wah! Tak ada seorang pun akan kata tak mau..ber hot chocolate dlm keadaan suasana yg indah berlampu kan crystal.
Count me in Ratna!

bintangjauh a dit…

Salam kepada semuanya..., kak Nur, CS dan sis Iha,

yok lah kesini Peranchis, begitu dan begini boleh sahaja merasmikan agenda upacara pertemuan tersebut yang bertaraf "doucer"... kelembutan dimusim nan monyok ini.. gimana?

Salam manis semanis madu.