vendredi 21 décembre 2012

Joyeuses Fêtes...

| |



Hari Juma'at nan mulia...



Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh...

Salam beraya Nöel dari sini Peranchis... sebok seseboknya... !!!, hanya keadaan yang ngerti... karena pada tahun ini beraya Nöel akan disambut dirumah uzur kampongulu si-BintangJauh jadinya selengkap penuh keluarga kedua kakakipar, anak-anak buah, Papamertua & Ibumertua akan bersinggahsana selama 4/5 hari...

 
Hiasan Nôel diruangmakan...


 
Dedahan pokoknya rose-cognassier du Japon dari tepi halaman sebagal penyeri...

 
Pinggiran tahun ini 2012 semakin dekat sesungguhnya ... dan semakin itu rasa perasaan semakin berdebar-debar entah kenapa?
Gimana pun, tumpukan hari-hari yang sejengkal ini dengan segala khalimah-khalimah puji-pujian hanya untukNya Subhanahu Wa Ta'ala yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.... Amin.

6 commentaires:

yaya a dit…

salam kakak
wah..menjadi tuan rumah utk keraian festival mahupun hari raya amatlah memenatkan...namun, amat menyeronokkkan!

happy holiday kakak Ratna and family..jaga makan di musim perayaan ini..hihihi

love as always~mommy yaya~

Anonyme a dit…

Salam mesra Ratna. Dah siap semuanya?..dapat rasa betapa penatnya Ratna tapi tentu seronok dan meriah kan...clip clap banyak2 ye deco and hidangannya kalau berkesempatan.

Joyeux Noel untuk seluruh keluarga

Salam mesra dari Dza.

Art Lover a dit…

Aslmkm Ratna..
Christmas tree dah di hias dengan perbagai bahan yang cantik2.
Semestinya meriah dirumah Ratna ketika ini..
Selamat bercuti dan tahun baru untuk Ratna dan keluarga.

Anonyme a dit…

assalam Ratna
Kita dapat bayangkan betapa sibuknya you waktu nih. Tak menang tangan kekdahnya.

Diharap dapat berkongsi dgn kita juadah yang dihidangkan. Kuah kacang ada tak? hehe..CS..

azieazah a dit…

Tentu meriah di sana. Bila musim Krismas cahaya dan sambutan di sana sini dapat dilihat dan dirai.

Anonyme a dit…

Salam Mesra Kak Ratna,

Tak terlambat utk saya ucapkan happy holiday buat kak Ratna sekeluarga. Baru berkesempatan membaca kembali blog kak Ratna setelah sekian lama sibuk dengan kerja-kerja harian. Rasa rindu sangat nak tahu cerita kak Ratna nun di Grenoble sana..Hmm, seisi rumah jadi terliur bila lihat aneka coklat2 yg ada di Chocolatier & Pâtissier empunya Ratu Debb...adus, memang memikat amat...
Kak Ratna, bila mahu pulangnya ke Malaysia, mungkin boleh bawa sekali seisi keluarga..
sampai jumpa lagi, saya unggu kak Ratna update tentang cerita masa perayaan nanti ya, yg pasti bukan saya saja, tetapi beratus lagi pembaca setia kak Ratna x jemu menunggu...
salam mesra kasih sayang ..- nurrul