lundi 1 juillet 2013

Bermulanya...

| |


Vacances d'été/summer holidays


Cuti-cuti yang bertaraf gadang yaitu yang terlama dan terpanjang sudah pun bermula semenjak seminggu yang lepas bagi sekolah menengah dan pengajian tinggi namun bagi sekolah rendah dan l'école Maternelle/sekolah tadika akan bermula pada July 5 ini sehingga  buka sekolah pada September 4 nanti.

Kolam renang dan mawar kembang... photo agak samar karena diambil pada jam 9:00 malam tadi... oops, selama bermusim panas harinya panjanggg maka itu menjelang gelap gulita bermula pada jam 10:00 malam... esok akan diganti dengan petikan yang lebih jelas lagi terang benderang... voilà !

 Gambaran photo ini diambil pada awal tengah'hari tadi (selasa July 2) dan jelas kelihatan perbedaan cahaya semulajadi diantara dua photos ini... kelihatan barisan pertama pokoknya Tilleul yang mengadap kolam renang juga berdepan dengannya terrasse/patio meredupkan suasana sebagai teduhan tatkala suhu panas naik membahang. Nun disana kelihatan rumahnya satu keluarga petani.

Lavender pun sedang berbunga dan semakin hari peputiknya semakin berwarna unggu, dalam seminggu ini akan bertambah ketara warnanya nanti...

akan bersambung.

1 commentaires:

Azian Elias a dit…

Assalam. ..


Masyallahh. .gitu gamaknya ye..malam bagai kan siang..the flower nampak cantik sgt.