lundi 24 mars 2014

Es salji dimusim bunga...

| |



Bunga-bunga musim bunga berdampingan dengan cuaca musim dingin es salji putih yang pastinya hanya diatas KebesaranNya Subhanahu Wa Ta'ala menjadi nyata senyatanya...

Turunnya datang dari sana nun tingginya diatas kayangan...

Es salji dimusim bunga bukannya mustahil disini boleh terjadi disebuah negara yang bermusim empat...
Sebagaimana yang telah diramalkan oleh kajicuaca bahawa harinya Isnin es salji akan turun...
Pada pagi nan hening, dikejutkan dengan hamparan putih yang terbentang dihalaman oleh lapisan es salji yang memutih suci... 
Syahdu serasa diri tatkala menyaksikan keindahan ini...

"To become a Good Chef, you have to train in the Great Parisian establishments."
J'aime Paris, by Alain Ducasse.

 Biskut Dahlia yang dibikin menggunakan resepi dari blogger terkenal lagi ternama yaitu Dapur tanpa Sempadan aka Mat Gebu.

 Sukar sekali untuk dijelaskan karena resepi yang sedari diamalkan sudah serasi dengan selera sendiri, dan yang dari Mat Gebu sememangnya lunak cair dimulut, manis sedikit namun lemak masinnya terasa...

Cubain dua bentuk, bunga camelia dan dahlia... seperkara lagi resepi dari Mat Gebu ini biskutnya cantik disusun didalam balang jar, jika bersentuhan tidak tercomot bentuknya, iya bagus sekali !
 Verdictnya, yang terbagus lagi disarankan mengikuti resepinya dari Mat Gebu yang budiman kepada sesiapa yang adore terhadap biskut Dahlia ini...