vendredi 18 avril 2014

Ohh... bunga-bungaku..

| |


Salam Jumaat nan mulia kepada semua nan budiman, didahului dengan kumohon kemaafan kepada yang memberi komens tanpa dibalas jawab kembali karena kolam penulisannya kok cetek semenjak kebelakangan ini...

Isya'Allah , akan dibalasi jua...

Hari ini udaranya kurang nyaman yang bercuaca kelabu mendung, kemungkinan kecil hujan akan turun..

Tulip-tulips yang semakin meninggi naik dan semakin banyak yang berkembangan dengan mekarnya.


 Dari tepi rumah, kelihatan dihujung kawasan terrasse/patio juga dihiasi dengan Tulips yang berwarnawarni.



 Kolam renang didalam proses pembersihan dimana airnya perlu di bersihin pada setiap hari, begitu airnya akan menjernih cantik...

Lingkaran kawasan separuh bulat didalam tengah-tengahnya terdapat 12 jenis  pokok-pokok roses yang berlainan bentuk dan warnanya juga dihiasi dengan bebunga Tulips sebagai penaik seri...





 Kawasan dibawah teduhan pokoknya Tilleul yang mengadap terus terrasse/patio.


 Bunga-bunga biru juga sedang rancak memperagakan kecantikannya !



 Pelbagai warnawarni juga bentuk-bentuk kelopak yang berbeda diantara satu dengan lainnya Tulips yang ada, musim bunga adalah musim yang ter...paling nyaman sekali karena suasananya disini Peranchis sesungguhnya indah berseri yang dipenuhi dengan kuntum-kuntuman nan cantik berseri, Alhamdulillah.




Serumpun des Jonquilles/daffodils liar tumbuh dibawah teduhan tiga deretan pokoknya Tilleul dimana ianya membunga agak terlewat dari musimnya yang sepatut mekar pada awal bulannya tiga nan lalu, voilà...
Selamat berhari weekend bersama keluarga semua...

2 commentaires:

Anonyme a dit…

Salam buah hati ku Ratna....

Ratna apa khabar...Maafkan knur ya kerana tak menghubungi Ratna sehari dua ini.Sibuk banget...Tambah lagi Lily demam..Tapi alhamdulillah dah sihat dan knur pun agak 'tenang' jadualnya utk minggu ini.Ada a few orders utk diuruskan tapi tak apa,slowly nanti knur bikin.
Cantik sekali bunga2an di garden Ratna...comelnya daffodil tu..rasa nak aje potong dan masukkan ke dlm glass vase dan diletak di meja tulis..haha..berangan..
Alhamdulillah..knur tumpang gembira dgn hadiah hari ibu dari cinta hati Ratna itu...Nanti kongsikan photonya ya..
Ok lah..harap Ratna bergembira dihujung minggu bersama keluarga.Nanti kita sambung cerita kita...knur signal Ratna nanti ya...
Salam rindu dari knur yg jauh...insyaAllah bertemu kita dlm waktu terdekat ini..

angahPJ a dit…

masyaAllah. cantiknya tulip2 tu