mercredi 29 juillet 2015

Bunga baru

| |


KUALA LUMPUR, July 29 — Malaysia may fall behind other Asian countries if Putrajaya does not re-introduce the policy of teaching science, technology, engineering and mathematics (STEM) subjects in English, a group of retired high-ranking civil servants said today. - See more at: http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/malaysia-risks-lagging-behind-unless-stem-taught-in-english-says-group#sthash.3vcpffuO.dpuf
Pokok lilas des indes/lilac of the indies yang ditanam pada dua bulan lalu udahpun berbunga buat pertama kaliya.

Pokoknya masih lagi kecil cenonet, ditanam karena berbunga sehingga bulan oktober dan akan naik meninggi pada tahap 2-3 metres, tapi kok warna bunga terbit berwarna jambu walhal yang dipilih adalah warna merahgincu !

Pesaian diri masih murung...
KUALA LUMPUR, July 29 — Malaysia may fall behind other Asian countries if Putrajaya does not re-introduce the policy of teaching science, technology, engineering and mathematics (STEM) subjects in English, a group of retired high-ranking civil servants said today. - See more at: http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/malaysia-risks-lagging-behind-unless-stem-taught-in-english-says-group#sthash.3vcpffuO.dpuf
KUALA LUMPUR, July 29 — Malaysia may fall behind other Asian countries if Putrajaya does not re-introduce the policy of teaching science, technology, engineering and mathematics (STEM) subjects in English, a group of retired high-ranking civil servants said today. - See more at: http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/malaysia-risks-lagging-behind-unless-stem-taught-in-english-says-group#sthash.3vcpffuO.dpuf
Malaysia risks lagging behind unless STEM taught in English, says group - See more at: http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/malaysia-risks-lagging-behind-unless-stem-taught-in-english-says-group#sthash.3vcpffuO.dpuf
Malaysia risks lagging behind unless STEM taught in English, says group - See more at: http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/malaysia-risks-lagging-behind-unless-stem-taught-in-english-says-group#sthash.3vcpffuO.dpuf
Malaysia risks lagging behind unless STEM taught in English, says group - See more at: http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/malaysia-risks-lagging-behind-unless-stem-taught-in-english-says-group#sthash.3vcpffuO.dpuf

4 commentaires:

yus a dit…

cantiknya bunga kaler pink...semesti nya bila masuk blog bu ratna mata jadi segar..kadang bukak ulang ulang tak puas tengok. Kalau di Msia boleh hidup tak bunga ni bu...

Hariaty Abu Hassan a dit…

Salam perkenalan dr saya utk Ratna...maaf ye, saya dah lama jadi silent reader, baru ni nak perkenalkan diri :) Saya suka sgt dgn garden nya Ratna (not sure whether i should call you kak Ratna or just Ratna), apa pun sila betulkan saya ye jika Ratna ada preference utk dipanggil apa...saya punya garden juga tapi kecil sgt kalau nak dibandingkan dgn garden Ratna ;) Saya juga cats lover and i have fallen in love with yr honey aristocat...kita di sini ada 3 kucing...

Love fr new zealand

Bintangjauh a dit…

Salam Yus,

serasanya ada terdapat ditanahair yang banyak ditanam pada setiap sayapnya jalanan dan tidak pasti apakah nama panggilan pokok bunga ini bagi panggilan nama melayunya.

Salam mesra.

Bintangjauh a dit…

Salam perkenalan Hariaty dan salam lebaran AidilFitri buat Hariaty sekeluarga disana NZ.

Sejambak terimaKasih keatas kesudian Hariaty datang kisini blog-nya Ratna (usia Ratna hampir 50!).
Senanghati karena kita punya kegemaran yang sama yaitu flora & fauna...
Besar atau kecil itu usah dikira karena pokoknya kita senanghati lagi nyaman pabila sekitaran rumah ada tumbuhan hijau berbunga panca warnawarni disampingi adanya sianak kucing felin yang comel sebagai pendamai perasaan bagi harian hidup...

Salam mesra.